Hope and Glory (2024) – Mad Max fanfilm

marko 09.05.2024. Akcija Videoteka Znanstvena fantastika
Please log in or register to do it.

U divljem, beskrajnom horizontu pustinje, gdje sunce nemilosrdno prži dok pješčana oluja urla poput mahnite zvijeri, rađa se nova legenda. Ne iz Hollywooda, ne iz studija prepunjenih CGI-jem, već iz srca strasnih fanova. Hope and Glory, fanovski film o Mad Maxu, nije samo film, već simfonija bjesnoće i nade.

Adrian Martin kao Pobješnjeli Max

Zaboravite na Tom Hardyja, zaboravite na Mel Gibsona. U ovom filmu, Maxa u život vraćaju redatelji Adrian Martin i Erik van Schoor, a glavnu ulogu tumači Daniel Grave, glumac s licem izrezanim iz kamena i očima koje su vidjele previše pakla. Njegov Max je suroviji, iskusniji, osakaćen ne samo vanjskim ranama. On je vitez pustinje, besmrtni ratnik u dronjcima, čija se duša bori protiv mraka koji ga okružuje te je nekako najbliži fanovima koji su u “Mad Max: Fury Road” puritanski htjeli malo više upravo takvog Maxa.

U vrtlogu prašine i metala, Max se suočava s hordama divljih ratnika, nemilosrdnih pljačkaša i krvoločnih tirana. Njegovo oružje nije samo puška i nož, već i beskompromisna volja za opstanak, ljutnja koja gori poput pustinjskog sunca. U tom beznadnom svijetu bliske budućnosti, pronalazi iskru nade u maloj djevojčici, Glory, čija čednost je u potpunom kontrastu s krvoločnim okruženjem.

Službeni plakat filma

Hope and Glory je surova, beskompromisna vizija postapokaliptičnog univerzuma Georgea Millera, gdje se moral i civilizacija raspadaju u prašinu. Ali u toj tami, u tom beskrajnom očaju, tinja iskra nade. Nada u hrabrost jednog čovjeka, u čistoću dječjeg osmijeha i, najviše, u besmrtnu snagu ljudskog duha.

Ovaj film je oda svim fanovima koji su ikada sanjali o vlastitoj inkarnaciji filma kojeg vole i kakvog bi htjeli gledati, ali i svim buntovnicima koji se bore protiv sistema, svima onima koji traže nadu u beznađu. To je film koji će vam se zavući pod kožu, ostaviti ožiljke na duši i probuditi filmaša u sebi!

Film su režirali Adrian Martin i Erik van Schoor, a u njemu glume Daniel Grave, Alec Rosenthal, Charlotte Eckle i Inken Paland.

Službena stranica filma

Evo i foršpana za korejski krimić "I, the Executioner"
John Cleese se vraća na male ekrane kao neponovljivi gospodar kaosa Basil Fawlty!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIF