Symbol (2009)

marko 03.10.2023. Komedija Videoteka
Please log in or register to do it.

Hitoshi Matsumoto je redateljski vizionar koji nas vodi na psihodelično putovanje u “Symbol”. Ovaj japanski film je remek-djelo koje nadmašuje granice konvencionalnog filma i uvodi nas u svijet apsurdnih čudesa.

Film ima dvije priče koje se paralelno razvijaju. Prva je o čovjeku koji se budi u misterioznoj sobi obloženoj zidovima s tisućama smiješnih simbola. Druga je o mladoj borkinji koja se bori za uspjeh u muškom svijetu borilačkih vještina. Spoje li se ove priče, dobivamo nesvakidašnje iskustvo koje drži u neizvjesnosti do samoga kraja.

Matsumotoov redateljski pristup je šokantan, zbunjujući i genijalan. On kombinira smijeh i absurd s dubokom introspekcijom i kritikom društva. Prikazi simbola koji preplavljuju sobu djeluju kao vlastita umjetnička instalacija koja provocira gledateljev um.

Glumačke izvedbe su besprijekorne. Hitoshi Matsumoto se, uz svoju redateljsku ulogu, pojavljuje i kao glavni lik. Njegov performans je majstorski, donoseći potrebnu dozu humora i tuge u svoj lik.

“Symbol” je poput sanjive fešte za mozak. Film vas vodi kroz niz nepredvidljivih događaja koji će vam ostati urezani u pamćenje. Pitanja o simbolici i značenju suptilno proviruju kroz radnju, ostavljajući gledatelje s mnogo pitanja, ali i smijeha.

Ovaj film je vlastita vrsta umjetničkog djela koje će oduševiti one koji su spremni otvoriti svoje umove za nešto potpuno nekonvencionalno. “Symbol” je apsolutno osvježavajuća i jedinstvena filmska poslastica!

Symbol (2009)
Mad Max (1979)
Bad Guy (2001)

Preporuka

Maestralno ostvarenje nansensu komedije!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIF