Scenarij za “Alien III” Williama Gibsona (1987)

marko 28.03.2024. Čitaonica Scenariji
Please log in or register to do it.

William Gibson, poznati pisac znanstvene fantastike, napisao je scenarij za film “Alien III” 1987. godine. Međutim, njegov scenarij nije korišten za konačnu verziju filma Davida Finchera koja je izašla pet godina poslije. Gibsonov “Alien III” scenarij bio je znatno drugačiji od konačne verzije filma i sadržavao je niz intrigantnih ideja koje su se razlikovale od prijašnjih filmova iz serijala.

U Gibsonovom scenariju, radnja se odvija na zatvorenoj planeti koja služi kao rudnik. Centralni likovi su vojnici, a zatvor je pod upravom korporacija. Glavna tema scenarija bila je sukob između korporacijskih interesa, vojnika i opasnog biološkog entiteta, Xenomorpha. Ovaj scenarij je donio neke nove elemente u svijet “Alien” franšize, uključujući ideju o umjetno stvorenom hibridu ljudi i Xenomorpha, nazvanom “Newt” (nevezano za djevojčicu Newt iz Cameronovog filma “Aliens”).

“Alien 3” Williama Gibsona u stripu Dark Horse Comics

Iako Gibsonov scenarij nije adaptiran u film, njegova priča pronašla je svoj put u svijet stripova. Dark Horse Comics je adaptirao Gibsonov scenarij u strip serijal nazvan “Alien3: The Unproduced Screenplay”. Ovaj strip slijedi osnovnu radnju Gibsonovog scenarija, ali prilagođava je strip formatu, pružajući vizualni prikaz njegovih ideja. Strip je dobio prilično pozitivne kritike i obožavatelji franšize su cijenili priliku da vide alternativnu verziju “Alien III” priče. Osim toga, strip je pružio dodatnu dubinu likovima i svijetu, čime je obogatio Gibsonovu viziju ove ikonične franšize.

U nastavku je cijeli scenarij u PDF formatu:

"Kinds Of Kindness" - Yorgos Lanthimos ide dalje!
“ALIEN: ROMULUS” - Povratak na sami početak

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIF