Rebel Highway – Film 2. – Confessions of a Sorority Girl (1994)

boris 14.03.2024. Recenzije Triler
Please log in or register to do it.

Rebel Highway je bio serijal inspiriran “drive-in” B-filmovima iz pedesetih godina koji je za Showtime producirala Debra Hill. Neki od naslova su direktni remakeovi, a neki su pak samo iskoristili ime originalnog filma i isfurali skroz novu priču. Slično kako je Tarantino “remakeao” Castellarijeve “Inglorious Bastardse”. U ovim filmovima su glumile neke od najvećih mladih up and coming zvijezda devedesetih koje pamtimo iz serija poput “Beverly Hillsa, “Melrose Placea” i sličnih poput Shannen Doherty, Marka Dacascosa, Jakea Buseyja i sličnih. S obzirom da je ovaj kratki revival danas praktički zaboravljen u narednim danima ću pogledati i recenzirati sve ostale filmove iz serijala.

Gledao sam ovaj film prije dvadesetak godina, i moram reći “progonio me godinama” jer nisam imao pojma tko je glumio u njemu niti tko ga je režirao. A onda, slučajno kao obožavatelj Roberta Rodrigueza, prije nekog vremena kada sam naišao na njegov prvi studijski film “Roadracers”, saznao sam da je spomenuti film bio tek prvi u ciklusu TV filmova inspiriranih starim drive-in filmovima. Naravno, bio sam zainteresiran za ostatak kad sam shvatio koliko velikih imena ga je režiralo, John Millius, Joe Dante, Ralph Bakshi to name just a few….

I onda sam prepoznao taj film koji je imao snažan utjecaj na mene kad sam bio osmoškolac. Sada kada sam ga pogledao toliko godina kasnije, shvatio sam i zašto mi se toliko svidio. Glavni lik u ovom filmu je potpuno zla i luda djevojka, i to je vjerojatno bio prvi film koji sam gledao u kojem je glavni protagonist zapravo antagonist. Sam film nije remek-djelo, ali mu je “Twin Peaks-ish” izgled i fotografija dobro poslužila. Režiser filma je Uli Edel, koji je čak režirao jednu epizodu kultne Lyncheve TV serije.

O čemu se radi u filmu? Razmažena bogata djevojka dolazi na fakultet u kuću sestrinstva koja uživa u tome da bude zla, the main bitch on the faculty. Želi postati predsjednica sestrinstva samo zato što joj se ne sviđa njezina cimerica, “predsjednica sestrinstva” (Alyssa Milano) još uvijek najpoznatija kao kćer “Komandosa”= sorry fanovima serije “Charmed”. Spava s njezinim dečkom, ima loše ocjene pa zavodi profesora i u trenutku kada ga uhvati spuštenih gaća, fotografira ga da bi ga mogla ucijeniti. Čak je sposobna i počiniti ubojstvo kako bi dobila ono što želi, i tada stvari krenu nizbrdo za nju. A tko tumači tu klasičnu “sapuničarsku” zlu bitsh? Super seksi Jamie Luner, i ona vlada ovim filmom. Ona je savršeno otjelotvorenje klasične noir femme fatale ovdje i izluđuje seksipilom poput klasičnih holivudskih glumica tipa Lane Turner ili Rite Hayworth. Prava šteta što nije postala A-listerica. Sve u svemu, ovaj mali tv-filmić još uvijek je prilično iskustvo.

Taylor Swift - The Eras Tour (Taylor’s Version) (Disney+)
Dina (1984) - produžena verzija

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIF