Please log in or register to do it.

Ono za što se uvijek mora naći vremena je – novi film s Jackiejem Chanom! Kad se tome pridoda da mu je partner u akciji John Cena stvari postaju zanimljivije. Što se tiče tog novog trenda USA & HK suradnji ovo je definitivno korak u pravom smjeru jer bez obzira na sve boljke koje su imali neki prijašnji naslovi (“The Rookies” s Millom Jovovich, “Skiptrace” s Chanom i Knoxvilleom,etc.) proizašli iz tih ko-produkcija ovo je barem lako-gledljivo. OK- CGI je i dalje grozan, ali pričica o najvećoj krađi nafte u povijesti ne samo da funkcionira, nego je i zbilja zanimljiva i režijski dojmljivo sprovedena. Kad tome pridodate podzaplete s Chanovom otuđenom kćerkom s kojom se pokušava ponovno zbližiti dok istovremeno mora evakuirati cijelo selo i backstory o tome kako je Cena uopće završio u toj pustinjskoj selendri imate sasvim pristojan poligon za akciju kojom će Vas počastiti Scott Vaugh, inače redatelj nadolazećih Expendablesa 4.

Što se fajtova tiče, ima ih jako dobrih no ne mogu se oteti dojmu da su mogli biti i bolji, pogotovo finalni u kojem imamo jedan na jedan s Chanom i Tim Manom (koreograf većine filmova sa Scottom Adkinsom) jer je natovaren nepotrebnom teksturom pjene i sapunice u prostoru valjda kako bi se lakše prikrio Jackiejev stuntman, no svejedno svaka čast starom liscu jer se vidi da i dalje sam odrađuje većinu kaskaderskih scena. No opet, da je finale antiklimaktično – je.

Car-chaseovi su pak poprilično ambiciozni i vidi se jak utjecaj “Fury Roada” pogotovo u narandžasto-žutoj fotografiji koja prevladava u cijelom filmu. Glavni negativac Pilou Asbaek je crtićki jasno definiran kao potpuni zlikovac koji radi sve što radi isključivo za novac. Nema nekih nijansi, no budimo realni ovakvom filmu i likovima to niti ne treba…

Službeni trailer
We Have a Ghost (2023)
The Wrath of Becky (2023)

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIF