Parasyte: The Grey | Official Trailer | Netflix

velimir 24.03.2024. Najave
Please log in or register to do it.

Sve što ima otvarajuće glave i vuče na “The Thing” (1982.) je dobrodošlo, makar znamo da nije kao “The Thing” – no s druge strane, što jest? Dobri stari SF horori s parazitima i body horor deformacijama, voc not tu lajk?

Najnoviji doprinos mikro-žanru dolazi iz Koreje, a ishodište mu je u Japanu – riječ je, naime, o još jednoj adaptaciji legendarnog manga serijala “Kiseiju” (“Parazit”) mangake Hitoshija Iwaakija, koja je svoju igranofilmsku adaptaciju doživjela u formi dva dugometražna hita iz 2014. i 2015. Njih sam spominjao OVDJE, u sjećanju na uratke Takashija Yamazakija, redatelja Oscarom ovjenčanog “Godzilla Minus One” (2023.). Isti je strip u Japanu adaptiran i kao anime “Parasyte -the maxim-” (također 2014.-2015.). 

Sada je, deset godina kasnije, ista priča zapakirana i u Koreji, kao Netflixova igrana serija, a “Parasyte: The Grey”, sagu o parazitima iz svemira koji okupiraju ljudska tijela s namjerom da isto učine čitavoj vrsti, režirao je i dijelom napisao Yeaon Sang-ho, majstor koji je 2011. debitirao s genijalnom animacijom “King of Pigs”, prikazanom i na zagrebačkom kino platnu u sklopu Animafesta, a onda je postao hitmejker sa zombi-apokalipsom “Train to Busan” (2016.)

“Parasyte: The Grey” stiže na Netflix 5. travnja.

Raiders of the Living Dead (1986)
Quentin Tarantino: The Inspiration For Pulp Fiction

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIF