Milo Manara – Gullivera (1996)

marko 21.02.2023. Čitaonica Strip
Please log in or register to do it.

Milo Manara, majstor erotike i eksplicitnosti, ne prestaje iznenađivati svojom sposobnošću da izazove i provocira, a “Gullivera” je njegova divlja vožnja kroz svijet perverzije, snova i morbidne satire.

Strip je očaravajuće vizualno iskustvo, s Manarinim karakterističnim stilom crtanja koji izaziva, ali istovremeno i fascinira. Svaka stranica je kao psihodelična eksplozija boja i oblika, preplavljena detaljima koji proizlaze iz divlje mašte autora. Ali ispod površine ovog vizualnog spektakla leži složena priča, duboka i provokativna.

Manara, kao moderni Swift, vodi nas kroz distopijski svijet gdje su moralni kodeksi izokrenuti, a moć je zloupotrebljena do krajnjih granica. Kroz avanture Gullivere, Manara nas suočava s različitim društvenim problemima, ismijavajući ih sarkastično i oštro. Seksualnost je središnji element priče, ali ne kao jednostavna senzacija, već kao sredstvo za izražavanje dubljih ideja o moći, kontroli i manipulaciji.

No, “Gullivera” nije za svakoga. Njegova eksplicitnost može biti šokantna, a njegova provokacija može izazvati nelagodu. Ali za one spremne da se suoče s tamnijim stranama ljudske prirode, ovaj strip nudi intelektualnu poslasticu kao nijedan drugi. Manara nije samo umjetnik, on je vizionar koji nas tjera da propitujemo svoje uvjerenja i stavove, dok istovremeno pruža nezaboravno estetsko iskustvo.

U konačnici, “Gullivera” je putovanje kroz ljudsku psihu, divlje, neukrotivo i nepredvidivo. Manara nas vodi kroz labirint strasti i perverzije, ostavljajući nas da se sami suočimo sa svojim demonima. Ako ste spremni za tu vožnju, neka vas “Gullivera” odvede na putovanje koje ćete dugo pamtiti.

 Povećaj za čitanje

Dampyr (2022)
Romain Gavras: Vizionar u režiji glazbenog spota

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIF